Pagina's

zondag 30 maart 2014

Allegaartjes-post

Het zijn drukke tijden, als ik zo om me heen hoor en lees. Veel blogsters moeten even de aandacht aan andere dingen geven. Of ze genieten gewoon van het lekkere weer J. In ieder geval is mijn dagoverzicht minder gevuld dan anders. Bij mij komt er weer een toneelvoorstelling aan en dat betekent extra repetities of thuis teksten oefenen. En het bloggen schiet er wat bij in. Ik probeer het lezen van blogs bij te houden, maar reageren en zelf posten staan in een lagere versnelling. Ideeën en plannen genoeg, maar tijd te weinig. Wat overblijft is voor relaxing-time. Dus hierbij weer een allegaartjes-post.


Met de facebookpagina van Lifestyle by Koos gaat het goed. Er zijn al 36 likers, dus het moment dat ik een goodiebag ga verloten onder de eerste 50 komt hopelijk snel. Er komt ook nog een actie op mijn blog, want er nadert een jubileum. Maar daarmee wacht ik even tot na de voorstelling.

Gisteren ben ik even naar Baret Brocante geweest. Ik moest toch in Westerbork zijn, dus dat is snel gecombineerd. Ook al waren heel wat spulletjes ingepakt voor de markt van vandaag, er was nog genoeg mooi brocante over. Ik heb een leuk emaille bakje meegenomen, waar ik allerlei toepassingen voor kan bedenken: bloembolletjes natuurlijk, of van die slingerspulletjes, of op tafel met alle afstandsbedieningen, of met bestek in de keuken, of op mijn werkkamer met gereedschappen en ga zo maar door. Multifunctioneel. Maar ik weet nog niet wat ik het eerst doe.

’s Middags zijn manlief en ik boodschappen gaan doen en even naar de markt geweest voor een visje. Op dat soort dagen kiest manlief vaak de bloemen voor op de grote tafel. Dit keer is het een flinke bos heel bijzondere rozen geworden. De marktkoopman grapte nog dat ie veel werk had gehad aan het verven.

Over verven gesproken: er staat nog een klusje op stapel voor als het weer minder wordt (en dat mag best tot volgende winter wachten). Een tijdje geleden kocht ik op een rommelmarkt een brons/koperachtige
kandelaar. Wat het precies is weet ik niet; het metaal is wat donker geworden. Nu wil ik de kandelaar graag verven met een matte verf, maar ik weet nog niet welke kleur (wit of zwart). En ik weet eigenlijk niet welke verf ik moet gebruiken en of ik de boel moet voorbehandelen of zo. Hebben jullie tips?


En last but not least heb ik een nieuwe PC. Of liever gezegd, mijn oude tweedehandsje van het UMCG is vervangen door een iets nieuwer tweedehandsje van het UMCG. Dat had te maken met dat beveiligingsgedoe rond Windows XP. Maar ik moet nog ernstig wennen aan de voor mij nieuwe besturing en bovendien zijn sommige programma’s anders. Vooralsnog kan ik mijn foto’s niet bewerken. Dat komt vast wel goed, maar jullie moeten het nu even met de onbewerkte doen.


Paassfeer bij Baret Brocante














Dit kan natuurlijk ook....




zondag 23 maart 2014

Mentha Brocante en Kruiden

Heerlijk geurende zeepjes, het net zo lekkere aroma van kruidenthee en heel veel prachtig brocante. In de winkel van Mentha Brocante en Kruiden is het prettig toeven, zo ontdekte ik gisteren. Samen met zuslief bezocht ik de schuur in Elp en we werden niet teleurgesteld. Dionne verkoopt in haar winkel echt schitterende spullen. Denk aan meubeltjes, hockers, kistjes en kratjes, mooie dozen, linnengoed, speelgoed, servies, keukenspullen, mooie flessen, manden, emaille en nog veel meer. En natuurlijk lekkere zeepjes. Ik proef een van de kruidenthee-mengsels (met gedroogde appeltjes) en die smaakt erg goed.

Zus en ik brengen een aangenaam uurtje door bij Mentha Brocante en Kruiden. Het is nog lastig een keuze te maken uit al die mooie spulletjes. Zus gaat uiteindelijk voor een emaille wit emmertje en een wasbord. Zelf val ik toch weer voor de chocoladevormen. Na lang wikken en wegen kies ik voor de bloemetjesvorm. Nog wat ei-vormpjes erbij (voor Pasen) én een croissantjesvorm (maar dan in het klein) en ik ben weer helemaal blij. We hebben er weer een adresje bij. Er is ook een website met webwinkel: www.mentha-kruiden.nl.

Trouwens, Mentha Brocante en Kruiden maakt deel uit van de 'Brocante Parels', een verzameling leuke brocanteadresjes in Drenthe, Overijssel en Friesland. Bij alle deelnemers is een folder verkrijgbaar. Denk aan leuke winkels als Granny Mai, Geartsje, Anno Oud, Via-hannah, Tjotter, Baret, Sil's home, No Milk Today, La Brocante en De Winkel.

Geniet mee van de sfeer en spullen van Mentha Brocante en Kruiden.

















woensdag 19 maart 2014

Koos op facebook

Omdat er soms iets te melden is, waar geen blog voor nodig is. Omdat ik soms een mooie foto maak, die niet op mijn blog verschijnt. Omdat facebook een leuk medium is. Omdat de combinatie blog en facebook heel goed past.

Vanaf nu: Lifestyle by Koos ook op facebook!


Klik hier om een kijkje te nemen. Enne… als je Lifestyle by Koos op facebook liket, maak je kans op een leuke attentie. Bij 50 likes verloot ik een cadeautje. Houd de facebookpagina in de gaten.




vrijdag 14 maart 2014

Ladurée

foto van www.laduree.com

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je op een gegeven moment ergens van hoort, waar je nog nooit van gehoord hebt, en dat je het dan opeens overal tegenkomt? Ik had dat met Ladurée. Misschien kennen jullie het wel. Ladurée is een bekende patissier uit Parijs; met name de macarons zijn wereldberoemd.  Niet voor niets zeggen ze ‘Maison de Macarons et fabricant de douceurs depuis 1862’. Zie voor meer info hun website: www.laduree.com.

In december hoorde ik voor het eerst over Ladurée. De man van mijn collega had een Ladurée kerstpakket gekregen, tot grote pret van mijn collega en mij. Haar man werkt namelijk bij een ICT-bedrijf en de combinatie met een suikerzoet lichtrose pakket werkte in eerste instantie een beetje op onze lachspieren. Maar, waarom niet eigenlijk? Daarna zag en hoorde ik de naam Ladurée opeens op meer plekken opduiken: in een blog, op pinterest, bij Masterchef Nieuw-Zeeland (!).

Het Ladurée-kerstpakket zat in een mooie ovale lichtrose doos, model hoedendoos (als er ovale hoeden zouden zijn). De inhoud viel qua volume wat tegen, gezien de grootte van de doos, maar de smaak maakte veel goed. Zo heb ik begrepen. Zelf heb ik ook wat mogen proeven, een soort aardbeienspekjes; er is vast een mooie Franse culinaire term voor spekjes/marshmellows, maar die heb ik even niet paraat. Ze waren in ieder geval heerlijk, dus dat belooft veel voor de macarons van Ladurée. Ik heb trouwens ergens gelezen dat de macarons peperduur zijn. Er zaten geen macarons in het kerstpakket.

Nadat alle zoetigheden verorberd waren, bleef een mooie lichtrose ovale doos over. Met lichtrose vloeipapier, een mooi lint (met Ladurée er op) en een klein doosje, waar chocolaatjes of zo in hadden gezeten. Ik had gedreigd dat collega en manlief niks weg mochten gooien, dus het ‘afval’ belandde bij mij. De doos staat nu op mijn werkkamer te pronken. Wat ik er in ga doen, weet ik nog niet, maar dat komt vast wel goed bij een verzamelaar met weggooifobie. Geniet eerst mee van wat mooi verpakkingsmateriaal.






zondag 9 maart 2014

Bloemetjes en eitjes

Heerlijk, dat zonnige lenteweer. Nu keek ik er vooral naar, want ik heb de afgelopen week een fikse griep gehad, maar ook dan is het genieten. Zodra ik er weer een beetje op uit kon, ben ik naar de bloemist gegaan om het binnenshuis weer wat op te fleuren. Met sneeuwbollen, gipskruid en wat tulpen kun je heel wat vaasjes vullen. Groen, blauw, vleugje geel en wit: binnen en buiten lente!










woensdag 5 maart 2014

Faded Treasures

Het is al even geleden dat ik schreef over Janneke Boer (prachtig brocante bij Nuzzelspul) en haar dochter Sanne (webwinkel vol prachtig brocante). Niet alleen de schitterende spullen van Sanne reizen de hele wereld over, dat geldt ook voor haar foto’s. Ze maakt echt beauties van foto’s van brocante en kan stylen als de beste (dat moet ze van haar moeder hebben). Ik zie de foto’s van Sanne heel vaak op Pinterest langskomen en haar stijl is zo kenmerkend, dat je het watermerk niet eens nodig hebt om het te herkennen.

Nu was Sanne al een tijdje bezig met het fotograferen van eigen en andere huizen voor een boek. Via facebook leefde ik al mee naar de lancering en eindelijk is het boek uit: Faded treasures! Dat was een mooie aanleiding om weer eens Nuzzelspul te bezoeken, want daar is het boek ook te koop en zo kon ik eerst even kijken. Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een exemplaar en ik kan het iedere brocanteliefhebber aanbevelen.

Faded treasures begint met een fotoreportage in Sanne’s eigen huis, waar de naam van het boek meteen tot leven komt. Daarna volgen schitterende foto’s  van de huizen van andere brocanteliefhebbers, waaronder een aantal ‘bekenden’. Het is erg leuk om thuis binnen te kijken bij brocanteurs. Mijn favoriet is het huis van de eigenaars van webwinkel Sjebbiez. Wij zijn er ooit geweest om brocante op te halen. Toen waren ze nog aan het verbouwen; nu zie ik in Sanne’s boek het resultaat. Heerlijk stoere brocante met humor. 

Na de binnenkijkers zijn er nog allerlei foto’s te zien per thema, bijvoorbeeld de ruimtes van het huis. Sanne vertelt (in het Engels) over mooi brocante en geeft ook nog stylingtips. Het is absoluut de moeite waard om het boek te kopen, het leest lekker weg en is erg inspirerend. Omdat ik niet te veel van de inhoud wil verklappen, heb ik wat foto’s van Pinterest en de website geplukt om een indruk te geven van Sanne’s stijl.



Foto's hieronder zijn van Servies en Brocante

 




Meer info en boek bestellen? www.serviesenbrocante.nl

Volg de facebookpagina voor meer mooie foto’s: www.facebook.com/serviesenbrocante


zondag 2 maart 2014

Van alles wat en een oproep

Dit keer een blogpost met een allegaartje. Er veranderen hier in huis altijd kleine dingen. Natuurlijk krijgt het wijnkistkastje steeds een nieuwe 'inrichting' en op de salontafel staat een dienblad met steeds wisselende collectie. Binnenkort ga ik in de paassferen, denk ik. Nu even een compilatie van die kleine sfeermakers in huis. Onderaan deze post roep ik jullie hulp in.


Er hangen meestal wat kaarten aan mijn flessenrek. De linkse is van Sissy Boy,
de rechtse is een kaart van een kalenderplaat (maart) van Julie de Graag.
Helaas heb ik niet alle maanden.
Omdat de originele masonjars wat aan de prijs zijn,
voorlopig de vintage edition als vervanging. 

Eindelijk een cottonballs-slinger.
Hij krijgt nog een ander plekkie.



Bloemen mogen niet ontbreken.

Het bekende kaartenrek van de Hema. Ook een goede vervanging
totdat ik een betaalbaar 'oudje' vind. Gelijk maar een
tijdschriftenrek erbij. Ze hangen op mijn werkkamer.














Oproep
Het woord vervanging is al een paar keer gevallen. Helaas is deze week een glazen karafje gesneuveld. Het was een erfstuk van manlief zijn moeder en hij was er nog al aan gehecht. Na een tijdje aarzelen zei hij dat hij toch wel graag een vergelijkbaar karafje zou willen hebben. Die is dan wel niet van zijn moeder geweest, maar toch... Het karafje is vrij strak van vorm, met een bolle onderkant en een glazen stop. De versiering is een ingegraveerd hert. Het geheel is zo'n 20-25 cm hoog. Als een van jullie zo'n karafje ziet, ergens in een brocantewinkel (web of fysiek), waarschuw me dan even. Dat kan via e-mailadres vankoos@kpnmail.nl.

"Gelukkig hebben we de foto nog"