Pagina's

zaterdag 25 april 2015

Weekendmarket Spring

Afgelopen zondag ben ik niet alleen op de voorjaarsfair bij Brocaatje geweest, maar ik heb ook de Spring Weekendmarket in Meppel bezocht. Dat is een totaal ander soort evenement, maar minstens zo gezellig en inspirerend. De Weekendmarket is een initiatief van Van Onze Tafel, waar ik al vaker over geschreven heb (zie hier en hier). Dat belooft dus een hele hoop creativiteit en originaliteit.

De Spring Weekendmarket wordt gehouden in een paar hallen op een industrieterrein in Meppel. Dat klinkt niet meteen als een prachtig decor, dus worden de hallen gepimpt, in dit geval door Styled by Bar. Denk aan leuke lampenkappen, wandrekken met grappige decoraties en meer. De workshopruimte, kraam van Van Onze Tafel en het ‘restaurant’ krijgen allemaal een hippe styling: een feestje om naar te kijken.



Maar het gaat vooral om de standhouders natuurlijk. Krista en Erica weten voor iedere weekendmarkt weer een interessante verzameling ondernemers te strikken. Wat ze gemeen hebben is creativiteit. Het is een bonte collectie inspirerende kramen met van alles en nog wat. Ik val meteen met m’n neus in de boter, want numero uno is een brocantewinkel (Curiosa de Vlinder). Er zijn echter ook heel moderne woondecoraties, al dan niet zelfgemaakt of zelf te maken. Of oude spulletjes in een nieuwe jas. Ik raak zelf niet uitgekeken bij Villameliefste: wat een leuke producten en mooie combinaties! De slinger met cactusplaten zou ik zo mee willen nemen, of de kommetjes, of de kaarten, of de stolpen of fluorescerende kandelaars.

Ook favoriet bij mij zijn Suikertante To (heel origineel) en By Bean, waar je de grappigste stationery vindt; vooral de tegoedbonnen wil je gewoon op grote voorraad hebben liggen. Ik koop een paar mooie kaarten bij Isabella, stempels bij Snailmail en Annie Sloan-verf bij het Bakhuus. En dan doe ik zeker heel veel (web)winkels en ondernemingen te kort. Gelukkig staan ze allemaal op het blog van Van Onze Tafel, met introductie, omschrijving, foto’s én verwijziging (klik hier).


Een zeer geslaagde ochtend dus! Ik behoorde bij de eerste honderd bezoekers, dus ik kreeg ook een leuke goodiebag mee. In september is de volgende weekendmarket met als thema FOOD. Waarschijnlijk kan ik daar niet heen, dus ik ben blij dat ik naar de lente-editie ben gegaan. Enne, ik heb ook zo’n leuke miniworkshop stempels maken meegenomen. Daarover een andere keer meer. 

Er liggen spullen klaar om zelf aan de slag te gaan.

 

deze kun je ook zelf maken tijdens een workshop van BLD
(zie voor meer info de blog van Van Onze Tafel)

Leuke cadeautjes bij Suikertante To

Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd.

Veel kleur...








Gezellig druk

Nog meer kleur bij Malle Jet


en bij Villameliefste

maandag 20 april 2015

Springfair

Of lentefair of voorjaarsmarkt of hoe je het ook maar noemen wilt. Feit is dat Karin en Kars hun huis en tuin weer hebben omgetoverd tot een waar kijkfestijn. En een feestje is het bij Brocaatje thuis. Het is een sfeervolle locatie voor de voorjaarscollectie en de vaste items uit de webwinkel. Je kunt de spullen in het echt zien, voelen hoe het materiaal is, kleuren en formaten vergelijken, dingetjes bij elkaar zetten en alles wat niet via internet kan.

Vaste bezoekers van mijn blog weten dat ik de fairs bij Brocaatje steevast met mijn zus bezoek en deze keer was het niet anders. Zus had een opdracht (een aantal winterdecoraties vervangen) en ik ging gewoon kijken wat er was. En inspiratie opdoen natuurlijk. Uiteraard is het ook gezellig om even bij te kletsen, medebezoekers te ontmoeten, Joy te aaien en te genieten van een kopje koffie met wat lekkers of soep met knaks.

foto van www.brocaatje.nl
Karin had er weer een prachtige uitstalling van gemaakt. Het is iedere keer vertrouwd en nieuw tegelijk en dat is knap natuurlijk. Er zijn stellingen waar de artikelen netjes op een rijtje staan en er zijn tafels waar een mooie styling je op ideeën brengt wat je met alle spulletjes kunt doen. Nieuw in het assortiment is het merk Lifestyle: Brocaatje verkoopt onder andere mooi serviesgoed met reliëf, hippe en stoere kandelaars van beton (mijn favoriet) en geweldige witte draadmanden. Dan heb ik het nog niet over de supersupersuperlampen. Ik ben verliefd op zowel de betonnen versie als de draadlamp.

Maar er is meer natuurlijk. De houten kandelaars met witte onderkant zijn heel fraai. Een aantal bij elkaar geeft een prachtig effect en als ik niet al een aantal hout met witte kandelaars had gehad, dan had ik ze zeker meegenomen. De zinken bokaaltjes kun je overal neerzetten, met wat mos of een bloemetje. De verschillende kraftzakjes geuren heerlijk naar lavendel, maar zijn vooral ook mooi om te zien. Ze zijn er met oude foto’s (en daar dan de achterkant van) of plaatjes van insecten of een nestje. Verder heeft Brocaatje altijd keuze uit stolpen en bokalen, of het nu van glas of hout of metaal is. Met de mangelbakken of het betonnen dienblad kun je heerlijk stylen en dan is er nog die echt prachtige glazen vaas met Dandelions!

Zuslief neemt een paar gazen bollen mee, waar je bijvoorbeeld mos in kunt doen. Het druivenkistje staat al langer op haar verlanglijst en kan nu afgevinkt worden. Zelf val ik voor een rieten foodcover voor buiten, mét glazen plaat om het eten hygiënisch op te serveren. En vanzelfsprekend een paar bakvormpjes, dat kan niet anders.


Karin is druk bezig met het vullen van de webwinkel met al dat nieuwe moois. Volgens mij staat het meeste er al in. Kijk voor de genoemde spullen bij de categorieën voorjaar en outdoor, maar op de website staat zo veel meer: van knuffels tot kussens, van brocante tot modern en van lamp tot stationery. En houd de website of facebookpagina in de gaten, want zo rond oktober is er vast weer een kerst/winterfair!





 


vrijdag 10 april 2015

Poster

Van tijd tot tijd verander ik iets in huis, volgens zoonlief zo’n beetje iedere week. Meestal blijft dat beperkt tot het ‘updaten’ van steeds dezelfde plekjes. De salontafel ziet er iedere keer wat anders uit, al was het maar omdat de bloemetjes vervangen zijn door andere soorten (en ik ben dan wel zo’n freak die de kaarskleur er bij aanpast). Ook op het dienblad op de eettafel verschuift de boel geregeld en een tafel in de hoek van de kamer krijgt steeds een nieuw jasje. Dan zijn er nog hoekjes waar zo af en toe wat verandert, zeg maar één keer in de twee maanden of zo. Zo heeft de verzameling spuitflessen inmiddels alle hoeken van de kamer gezien.

Toch zijn er ook van die plekjes in huis die altijd maar hetzelfde blijven. Omdat ze niet zo in het oog springen of omdat ze toevallig op de bovenverdieping zijn. Omdat het verzamelplaatsen van rommel en kleding zijn of gewoon omdat er wat minder aandacht voor is. Op de slaapkamer hebben we zo’n plekje: een hoek ingeklemd tussen 2 ramen, waar een poster hangt en mijn schommelstoel staat. Die schommelstoel was ooit het pronkstuk van de 
zo was het
woonkamer, mijn eerste zelfopgeknapte meubel. Nu ligt het meestal bedolven onder de kleding van manlief. De poster die er hing was best leuk, maar na meer dan 20 jaar dienst ernstig verkleurd. Tijd voor een oppepper dus!

Nu is er geen denken aan dat ik de schommelstoel de deur uit doe, dus de poster zou vervangen worden. Avonden heb ik zitten speuren op www.posters.nl, een website met echt honderden posters. Ja, dat gaat tegenwoordig wel anders dan vroeger, toen je in de winkel van die grote flappen met posters moest omslaan. Posters.nl heeft echt onnoemelijk veel keuze: foto’s, tekeningen, klassiek, trendy, wat je maar wilt. Zo veel keuze kent natuurlijk het gevaar dat je het even helemaal niet meer weet. Dat dreigde bij mij ook even te gebeuren…

Gelukkig had ik al vrij snel door in welke stijl ik een poster wilde hebben: de affiches over steden en gebieden! Het zijn posters met een tekening in oude advertentiestijl, maar eigenlijk verrassend modern door de strakke lijnen. So far so good. Maar daar wordt het echt nog niet makkelijker van, want ook hier is de keuze groot! Ze zijn allemaal zo geweldig, dus ik laat jullie hieronder gewoon ook een kleine selectie zien van dit ene type poster. Kun je nagaan hoe groot de volledige collectie moet zijn. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt op basis van de kleur, het plaatje én het feit dat ik hier geweest ben, dat geeft toch iets speciaals. Het is dus Kaapstad geworden.

Het hoekje is er enorm van opgeknapt. Ik heb geen foto genomen van hoe het was, maar geloof me…. wat kan één poster een verschil maken! Nou ja, het opruimen van manlief z’n stapel kleren hielp ook wel, maar een nieuw plaatje op de wand frist de hele boel lekker op. Zoek je een poster om zo’n onooglijke, vergeten hoek op te knappen? Of wil je een eyecatcher in de woonkamer? Mag de hal een opvallende binnenkomer hebben? Kijk eens op ww.posters.nl. De posters zijn van een stevige kwaliteit papier en worden veilig verpakt geleverd. Trouwens, er zijn ook heel leuke raamposters. Ik zag ons keukenraam al opgeleukt met hippe cactussen, maar wij hebben HR++-glas, dus dat ging helaas niet door.

N.B. de afficheposters vind je onder de categorie kunst/kunst affiches (klik hier). En de poster van Kaapstad is hier te vinden.



en zo is het geworden


  


In Australië ben ik helaas nog nooit geweest, dus deze beauties vielen af.

 
Ook deze twee vind ik prachtig.

  
Een mooie herinnering aan een citytrip.

 
In verschillende stijlen.

Maar mijn pinguïns hebben een mooi plekkie zo!
Met dank aan www.posters.nl.

zondag 5 april 2015

Ontbijttafel

Het is Pasen, dus tijd voor een uitgebreid ontbijt. Het zondagontbijt is bij ons een soort van traditie geworden. Niet een erg regelmatige traditie, maar toch.... In de periode dat de kinderen nog beiden in het weekend bij ons waren, was het zondagsontbijt vaak de enige maaltijd die we met z'n vieren konden genieten. De andere maaltijden waren óf qua gezelschap niet compleet óf hadden een deadline, waardoor het gehaast was. Ach, ieder gezin met (puber)kinderen kent dat: werk, trainingen of andere superbelangrijke verplichtingen.

De kinderen vonden het zelf ook wel fijn, het uitgebreide ontbijt op zondagochtend. Met een glaasje jus d'orange, een eitje en lekkere afbakbroodjes. Als ze zelf vragen of 'we gaan ontbijten' op zondag, dan is het goed... Vanzelfsprekend vindt het ontbijt dan plaats om een uurtje of elf, want het is natuurlijk wel de ochtend na stapavond. Alleen die ene keer, toen het zonnetje scheen en er per se buiten gegeten moest worden terwijl het eigenlijk nog best koud was... dat was niet zo'n succes.

Dit jaar zijn manlief en ik alleen met pasen. Toch maken we er een uitgebreid ontbijt van. Omdat het traditie is. Vorig jaar nog met veel geel (zie hier), dit jaar hebben we het qua kleur wat rustiger gehouden. Het smaakt er niet minder om.

Fijne Paasdagen!